Foredrag

Vi havde d. 9 januar 2019 fornøjelsen at holde et foredrag i Den Alpine Haves lokalklub i Randers om vores ture i Pyrenæerne.

Foredraget blev kaldt ‘Vores Pyrenæer’, og blev lavet med specielt fokus på områder af Pyrenæerne, hvor det er relativt ukompliceret at bevæge sig rundt, med en god infrastruktur, mange refugier og gode stisystemer.

I andre områder, vi har besøgt, kan det være mere af et puslespil at få tingene til at gå op, ligesom  man alle steder kan finde ruter, der er mere krævende end de velafmærkede GR10, GR11 samt nationalparkstier, der danner basis for dette foredrag.

Vi lovede at vi efterfølgende ville lægge præsentationen på vores hjemmeside, så man i ro og mag kan se nærmere på de dele, der måtte have ens interesse.

D. 16. oktober 2019 har vi haft fornøjelsen at gentage foredraget i Den Alpine Haves Midtjyllandsafdeling i Sunds.
I juni tog vi på en speciel blomsterfoto-tur til Pyrenæerne, hvor vi genbesøgte en række kendte lokaliteter, der også er omtalt i AGS-bogen ‘The Pyrenees and Picos de Europa’ af Margaret and Henry Taylor, fra serien ‘Mountain Flower Walks’. Det resulterede i mange nye blomsterbilleder, der er blevet tilføjet præsentationen.
Også denne præsentation er tilgængelig fra denne side. En liste over fundne planter på de besøgte lokaliteter vil også blive gjort tilgængelig.

En kort vejledning:

  • Når man henter præsentationen, så skal man klikke på afspil-pilen. Derefter tager det et par minutter før man kan begynde at bladre igennem den.
  • Man bladrer frem og tilbage med PageDown og PageUp (højre- og venstre-piletasterne kan også anvendes).
  • Hvis ikke rigtigt man synes at der sker noget, så skal man bare trykke på PageDown  en/nogle gange  til. Det kan være, at det første tryk blot får en ekstra tekst eller pil til at dukke op i det allerede viste.
  • Hvis der er billeder,  man ønsker at se nærmere på, så kan man klikke på det enkelte billede, der så vil blive skaleret op til fuld skærmstørrelse. Derefter kan man gå videre i præsentationen ved igen at trykke på PageDown
  • Man kan hoppe i præsentationen, når man er på hovedsiden, ved at klikke på den cirkel, man ønsker at se nærmere på, og så derefter igen benytte PageDown.
  • Hvis man trykker på Esc-tasten afbrydes hele præsentationen … så hold fingrene fra den 😉

Præsentationen fra Randers kan ses her

Den udbyggede præsentation fra Sunds kan ses her

En kort præsentation udelukkende med de nye billeder fra 2019 kan ses her

Vi vil meget gerne have tilbagemeldinger, enten i kommentarfeltet herunder eller som mail sendt via linket nederst.

De bedste hilsner
Torben & Nils-Jørgen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *